Version 2
Nye sikkerhedsbrister i Alexa-enheder: Hackere kunne tilgå samtalehistorik og installere apps
8/14/2020Ved hjælp af et link kunne hackere skaffe sig adgang til Alexa-enheder og blandt andet styre, hvilke apps der var installeret på den. Amazon har nu rettet fejlen.
FBI og NSA advarer: Ny malware fra Rusland truer
8/14/2020FBI og NSA advarer alle amerikanske virksomheder og organisationer mod en ny form for malware, der er udviklet af russiske militærhackere.
Apple og Google har fjernet Fortnite: Epic games starter monopolsag mod begge
8/14/2020I går blev det ekstremt populære spil 'Fortnite' fjernet fra både Googles og Apples app-butikker. Virksomheden bag, Epic Games, lægger nu sag an mod de to mastodonter.
USA beslaglægger over 1 million dollars kryptovaluta fra terrororganisationer
8/14/2020Myndighederne i USA har beslaglagt kryptovaluta svarende til over 1 million amerikanske dollars, efter terrororganisationer har forsøgt at udnytte coronapandemien for egen finansiering.
Skyen har ædt musik- og filmbranchen: Nu vil den have computerspillene
8/14/2020Igen lader det til, at amerikanske techgiganter skal levere digital kultur til Vesten. Denne gang via cloud-baserede spilplatforme.
Dansk firma måtte give op: Spillet om cloud gaming er ikke for de små
8/14/2020Cloud gaming kræver enorme mængder computerkraft i skyen fra datacentre spredt over hele verden. Det er der kun ganske få selskaber, der kan levere.
Ny rapport: Forkert opsætning af cloud er blandt de største it-trusler
8/13/2020Mange virksomheder migrerer i disse år til cloud-løsninger. Ifølge en ny undersøgelse blandt it- og sikkerhedsfolk er forkert opsatte cloud-løsninger blandt de største trusler mod sikkerheden.
Blog: Smitte-appen gør en forskel – men skal jeg snart æde min gamle hat?
8/13/2020Illustration: Martin J. Ernst Jeg har tidligere i et par blogs skrevet lidt om, at man burde droppe den smitte app, og hvis den på nogen måde skal have mulighed for at få chancen, som det våben Magnus har talt om den skulle være, så skal otte torne klippes af (og den efterfølgende kommentering g...
Stort sagsanlæg mod Instagram: Facebook risikerer bøde på 500 milliarder dollars
8/13/2020Instagram har ifølge et nyt sagsanlæg indsamlet biometriske data fra uvidende brugere. Selskabet risikerer nu en bøde på om mod en halv billion dollars.
Den britiske regering hyrede firma til AI-analyse af borgernes tweets
8/13/2020 Det vækker bekymring hos borgerrettighedsorganisationen Big Brother Watch, at den britiske regering vil bruge kunstig intelligens til at overvåge sociale medier.
Gmail er det mest brugte maildomæne til phishingmisbrug
8/13/2020Siden januar har kriminelle udnyttet gratis mail domæner til at udføre phishingangreb 100.000 gange. Gmail blev benyttet i 59 procent af angrebene.
11 udviklere og et nyt ATP-system skal sikre danskerne feriepenge til oktober
8/13/2020En relativt lille udviklingsopgave for ATP bliver afgørende for udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge.
Tiktok brød Google-regler: Indsamlede brugerdata via MAC-adresser
8/12/2020The Wall Street Journal kunne i går afsløre, at Tiktok har indsamlet data fra Android-telefoner, selvom Google havde gjort netop den type indsamling ulovlig.
Grønland skal beskyttes af CFCS: »Vi har ikke nogen cybersikkerhed som sådan«
8/12/2020Center for Cybersikkerhed i Forsvarets Efterretningstjeneste får nu også til opgave at beskytte grønlandsk it-infrastruktur mod angreb.
Domstol slår fast: Britisk politis brug af ansigtsgenkendelse krænker menneskerettigheder
8/12/2020En appeldomstol i England, The Court of Appeal, har netop afgjort, at det var ulovligt, da politiet brugte automatisk ansigtsgenkendelse i South Wales tilbage i 2019. Man regner med, at afgørelsen vil have betydning for flere sager i England.
Tale-til-tekst i Sundhedsplatformen: Sådan vil Region H forhindre, at danske patientdata havner i USA
8/12/2020Et norsk firma skal implementere en amerikansk udviklet talegenkendelses-løsning til Sundhedsplatformen. Region Hovedstadens projektgruppe har ikke lavet en risikovurdering af projektet, men der er ikke blevet givet tilladelse til dataoverførsler til USA, oplyser regionen.
Nyt lovforslag: CFCS skal kunne stille krav til sikkerhed hos nye nettjenester
8/12/2020Det er endnu uklart præcist hvilke tjenester, der konkret vil blive omfattet, når en ny lovændring vil sidestille kommunikationstjenester på nettet med teleudbydere.
Læk afslører amerikansk politis brug af data fra Tiktok
8/11/2020Afsløringen af data fra amerikansk politi giver et indblik i, hvordan politimyndigheder i USA bruger data fra det sociale medie.
Hver ottende corona-smittet bruger Smittestop-app
8/11/2020Næsten en million brugere har nu hentet den danske smittestop-app, men kun én ud af otte smittede har brugt den til at advare sine kontakter – og andelen er faldet over de seneste uger.
Nu kan Microsoft Exchange-brugere phishe sig selv
8/11/2020Microsoft tilføjer en filtreringsservice til Exchange, der gør det nemmere at pen-teste med phishing
DIGST om manglende mail-beskyttelse i staten: »Vi forventer, at myndighederne vil tage hånd om opgaven«
8/11/2020DMARC-beskyttelse blev obligatorisk på alle statslige domæner 1. juli, men 60 mangler stadig at implementere teknologien, som Center for Cybersikkerhed har anbefalet i årevis. Nu skal de nølende myndigheder fremlægge en tidsplan for Digitaliseringsstyrelsen.
Aalborg Universitet hacket: »De kan have skaffet sig adgang til forskning og alle andre oplysninger«
8/11/2020I sidste uge lukkede Aalborg Universitet ned for alle interne it-systemer på grund af en såkaldt ‘kritisk hændelse’. Nu viser en aktindsigt, at ukendte hackere måske har haft adgang til blandt andet forskningsdata, HR og økonomisystem.
Rapport: TLS-overhaling kan blive et sikkerhedsproblem
8/10/2020Flere protokoller har i den seneste tid fået sig en overhaling, der skal sikre brugernes sikkerhed. Problemet er, at meget sikkerhedssoftware kan ikke håndtere den nye kryptering.
Ny fejl i Sundhedsplatformen: Fejl i medicinoplysninger hos 2.310 patienter
8/10/2020Det er dybt problematisk at man ikke kan stole på oplysninger fra it-systemet, mener læger og sygeplejersker.
Reddit ramt af hackerangreb: Pro-Trump-budskaber vælter rundt i store tråde
8/10/2020Flere store fora er ramt af et angreb, hvor hackerne har skiftet design og grafik ud med pro-Trump-budskaber.
60 statslige domæner sylter obligatorisk beskyttelse mod mail-svindel
8/10/2020DMARC kan beskytte borgerne imod phishingmails, som udgiver sig for at komme fra eksempelvis danske myndigheder. Det er dog langt fra alle statslige domæner, som følger kravene og anbefalingerne om at bruge værktøjet.
Blog: DataFordeler: Vis hvad du duer til!
8/8/2020Staten har lavet en "datafordeler" og den er ifølge alle ansvarlige en stor success. Her er en lille udfordring: Find hvilken 10x10km firkant du bor i og download derefter Danmarks Højdemodel (f.eks DHMoverflade) fra datafordeleren. Professionelle vurderinger af design og kvalitet af Dataforde...
England forsøger endnu en gang at lancere en corona-app
8/7/2020Først forsøgte englænderne sig uden Google og Apple. Nu er de klar med en ny corona-app, hvor de bruger techgiganternes teknologi.
Intel ramt af stort læk af interne og fortrolige dokumenter
8/7/2020Intel har fået lækket 20 GB data, der normalt bruges af samarbejdspartnere og kunder.
Microsoft stopper udvikling af xCloud til IOS: Cloudgaming-services strider med Apple-regler
8/7/2020Microsoft lancerer den 15. september sin version af en cloud-gaming-service, men det ser ud til, at iOS-brugere må undvære.